RICCARDO LUCQUE
majitel

Svou gastronomickou kariéru odstartoval v 16-ti letech, kdy pracoval pro hotely v italském regionu Marche (ve městech Rimini a Pesaro), ve městě Pesaro působil od roku 1990 v restauraci specializované na mořské plody Da Alceo, která se pyšní jednou hvězdičkou od známého gastronomického průvodce Michelin Guide. Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii, pracoval v restauraci Zafferano, která byla v roce 2001 vyhlášena nejlepší italskou restaurací v Londýně.

Během svého působení v Anglii se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací v oblasti řeky Temže. Na dobu třech měsíců v roce 2001 přijal angažmá šéfkuchaře New Yorské restaurace Il Bucco, která byla americkým Zagat Guide v době Riccardova působení vyhlášena nejlepším nováčkem mezi restauracemi na Manhattanu.

V Anglii pracoval Lucque v restauraci Zafferano, která byla v roce 2001 vyhlášena nejlepší italskou restaurací v Londýně, a poté se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací v oblasti řeky Temže. Do Prahy přišel Riccardo Lucque v roce 2002 a přijal zde pozici šéfkuchaře restaurace Square na Malostranském náměstí. V dubnu 2005 otevřel svou vlastní restauraci Aromi na Vinohradech. Po čtyřech letech jejího provozu v roce 2009 zahájila provoz její sesterská restaurace La Finestra in Cucina kousek od Staroměstského náměstí v centru Prahy. V květnu 2012 zahájila provoz v pořadí již třetí Riccardova restaurace Il Mercato v Brně.

Riccardo také provozuje dva obchody s bistrem s těmi nejlepšími italskými delikatesami. La Bottega di Finestra byla otevřena v roce 2012 a je umístěna kousek od restaurace La Finestra.

Již v roce 2007 Riccardo otevřel první obchod s italskými delikatesami pod názvem La Bottega di Aromi, který se nachází v blízkosti restaurace Aromi. O šest let později se Riccardo rozhodl malinký obchůdek s italskými delikatesami rozšířit do větších prostor a změnit jeho koncept.

V lednu 2014 tak zahájila svou činnost Gastronomica La Bottega di Aromi. Gastronomické bistro s velkou nabídkou italských laskomin má navíc jednu exkluzivní novinku - kuchařský prostor se zcela novou koncepcí, tzv. „rosticcerií“.

V červnu otevřel třetí bistro s obchůdkem La Bottega Express, které se nachází v pasáži Oasis v Praze a i tady najdete všechny italské lahůdky. A v září 2014 se jeho portfolio rozrostlo o bistro La Bottega Bistroteka v ulici Dlouhá, které nabízí opravdu to nejlepší, co může Itálie z gastronomického hlediska poskytnout.

Zájem o italskou kuchyni Riccarda motivuje stále k novým nápadům a plánuje, že svoji síť podniků do budoucna dále rozšíří.

lucque@lacollezione.cz

ONDŘEJ RÁKOSNÍK
majitel

Po úspěšném dokončení hotelové školy v Klánovicích odešel Ondřej do Anglie, kde studoval obor Business Administration na obchodní škole a zároveň sbíral zkušenosti v různých restauracích. V průběhu svého pobytu v Británii často podnikal cesty do Itálie, kterou si zamiloval.

Po návratu do Čech působil v restauraci Square na Malostranském náměstí. Zde se poprvé setkává s Riccardem Lucquem. Rokem 2005 začíná jejich spolupráce, když Ondřej Riccardovi pomáhá při otevření restaurace Aromi na Vinohradech a o čtyři roky později, již jako spolumajitelé, otevírají restauraci La Finestra in Cucina v centru Prahy.

V lednu 2012 spolu otevírají nový koncept bistra s obchodem nedaleko restaurace La Finestra. V květnu 2012 rozšiřují svou působnost do Brna, kde spolu s dalším partnerem Martinem Němcem na Zelném trhu otevírají italskou restauraci Il Mercato. V červnu otevřel s Riccardem třetí bistro La Bottega Express a v září 2014 bylo otevřeno čtvrté bistro La Bottega Bistroteka v ulici Dlouhá na Praze 1.

rakosnik@lacollezione.cz

DIEGO DELLA PIETRA
manažer bister La Bottega

Diego navštívil poprvé Českou republiku již v roce 1995. V roce 2000 získal pracovní nabídku od jedné italské společnosti obchodující s jídlem se sídlem na území České republiky. Přijal ji a přestěhoval se do Prahy. Po dvou letech si otevřel vlastní firmu se svým partnerem Noi Italia, která se specializuje na dovoz italských delikates. Noi Italia dodává italské lahůdky nejvýznamnějším pražským restauracím a hotelům, jako Aromi, La Finestra v Cucina, bývalá restaurace Allegro, nyní CottoCrudo, Augustine Hotel, hotel Boscolo nebo Ristorante Vino di Vino atd.

Diego navštívil poprvé Českou republiku již v roce 1995. V roce 2000 získal pracovní nabídku od jedné italské společnosti obchodující s jídlem se sídlem na území České republiky. Přijal ji a přestěhoval se do Prahy. Po dvou letech si otevřel vlastní firmu se svým partnerem Noi Italia, která se specializuje na dovoz italských delikates. Noi Italia dodává italské lahůdky nejvýznamnějším pražským restauracím a hotelům, jako Aromi, La Finestra v Cucina, bývalá restaurace Allegro, nyní CottoCrudo, Augustine Hotel, hotel Boscolo nebo Ristorante Vino di Vino atd.

dellapietra@labottega.cz


ROBIN KAPLAN
manažer obchodu

V roce 2006 vystudoval obor kuchař / číšník v SOU U Krbu. Poté pracoval čtyři roky jako kuchař v restauracích, zaměřených na různé světové kuchyně, ať už indickou, belgickou, francouzskou nebo českou. V roce 2010 si vyzkoušel, jak vypadá práce „na place“ a zjistil, že přímý kontakt se zákazníky je pro něj to pravé. Odcestoval do Ameriky, kde přijal práci na velké výletní lodi a prošel si všemi pozicemi od crew mess waiter, přes captain’s waiter až po chef headwaiter v restauraci, která pojala až 1000 hostů.

Po návratu do Čech přijal místo číšníka v restauraci Amade v 5* hotelu Mamaison suite Pachtův Palác. Po roce působení se spolu se šéfkuchařem Radkem Benetkou přesunul do hotelu Boscolo na pozici F’n’B supervisor, a to právě v době, kdy F’n’B v tomto hotelu převzala maďarská společnost Eventrend, která vlastní například světoznámé New York Café v Budapešti či krásnou restauraci Salon, honosící se oceněním Gault Millau.

Následovalo půlroční působení v restauraci Bellevue pod šéfkuchařem Giladem Pelledem. Poté přijal nabídku na pozici číšník v restauraci La Finestra in Cucina, aby po roce a půl přešel do La Bottega di Finestra na pozici manažera.

kaplan@labottega.cz

PETR JÍČÍNSKÝ
MANAŽER

V roce 2008 vystudoval Střední hotelovou školu v Teplicích, kde navíc během studia pracoval jako barman. Zároveň se jako číšník účastnil nejrůznějších eventů, pořádaných pro státní návštěvy na Pražském Hradě. Prošel si také několika stážemi v Německu.

Po maturitě odjel do Řecka na ostrov Rhodos, a poté na skotský ostrov Arran, kde pracoval jako číšník a barman. Po návratu do Prahy se poprvé blíže setkal s italskou kuchyní ve Wine & Food marketu, kde působil 5 let na pozici manažera restaurace a baru .

Tam poznal, že italská kuchyně a kultura mu jsou velmi blízké. Následovalo krátké působení v mexické restauraci, kde vykonával pozici generálního manažera, načež přijal nabídku a zároveň výzvu v La Bottega di Finestra.

jicinsky@labottega.cz


LUKÁŠ POCNAR
šéfkuchař

Vystudoval střední odborné učiliště gastronomie U Krbu na Praze 10. Během maturitních studií se seznamoval s kuchařskou profesí v cateringu La Bodeguita, kde na základě získaných kontaktů spolupracoval s dalšími cateringovými společnostmi. Po ukončení školy nastoupil do hotelu Leonardo v Praze, kde se pod vedením Vladimíra Honzáka seznámil blíže s italskou gastronomií. Následovaly restaurace Rybí trh, Les Moules a Renommé, odkud se odešel podílet na otevření projektu Oblaca, kde působil rok a půl na pozici sous chef. V Žižkovské věži sbíral zkušenosti od kolegů, kteří přišli z hotelu Four Season, kde spolupracovali s Andreou Accordim, šéfkuchařem, který přinesl první michelinskou hvězdu do České republiky.

S veškerými nabytými zkušenostmi a s velkou touhou dělat italskou kuchyni na nejvyšší možné úrovni se rozhodl nastoupit do bistra La Bottega di Finestra. Pod vedením majitele a italského šéfkuchaře Riccarda Lucqueho a výkonného šéfkuchaře Radka Hasmana Lukáš nadále rozvíjí své dovednosti a nápady.

pocnar@labottega.cz


RADEK HASMAN
výkonný šéfkuchař

Vystudoval střední hotelovou školu v Ondříčkově ulici v Praze. Po zakončení studia nastoupil do hotelu Ambasador, kde působil dva roky a získával cenné zkušenosti, aby se posléze mohl přesunout do nejlepších podniků v Praze. Pracoval v restauracích Flambé, Bellevue a také v Hotelu Palace. V roce 2002 nastupil jako Chef de Partie do restaurace Square společnosti Kampa Group, kde se potkal s Riccardem Lucquem. Netrvalo dlouho a byl povýšen do pozice Sous Chef. Když v roce 2005 Riccardo Lucque otevřel svou restauraci Aromi, stal se Radek jejím šéfkuchařem. Se svým týmem v restauraci Aromi získal sedmkrát po sobě ocenění Michelin Bib Gourmand.

Každý rok spojuje příjemné s užitečným a navštěvuje již pravidelně michelinské restaurace Da Alceo, Il Piastrino, Urbino dei Laghi v Itálii a restauraci Ottolenghi v Londýně. V současné době pracuje jako výkonný šéfkuchař všech Riccardových bister La Bottega di Finestra, Gastronomica, La Bottega Express, Bistroteka a La Bottega Tusarova.

hasman@labottega.cz